Thérèse Steinmetz in ‘t Waarhuis

ADUARDERZIJL - ‘t Waarhuis pakt tijdens de laatste activiteit in 2017 op zondag 10 december om 15.00 uur uit met een bijzondere voorstelling, waarin Thérèse Steinmetz, Philippe Elan en Nico van der Linden zijn te horen.

Het drietal brengt een programma met werken van Brel, Aznavour, Piaf, Ferrat, Shaffy en Cabrel dat deze maand ook was te horen in het Concertgebouw in Amsterdam.

Thérèse Steinmetz is een meer dan veelzijdige artieste, die kan terugzien op lang leven als zangeres en toneelspeelster. Ze werd geboren in 1933 en is nu dus al 84. Sinds 1960 werkte ze niet alleen bij de Nederlandse Comedie, maar trad ook op als veelzijdige zangeres. Op een gegeven moment had ze zelfs een eigen tv-programma: Thérèse. Ze vertegenwoordigde ons land een maal tijdens het Europees songfestival met het liedje Ring-dinge-ding. Naast haar podiumwerk bekwaamde ze zich, met succes, ook als kunstschilderes.

Na het overlijden van haar dochter Sylvia Blanken en kort daarna van haar levenspartner Gerrit den Braber, besloot ze zich te gaan vestigen in het Zuid-Franse Cannes, waar ze nog steeds woont. Ze heeft er een eigen galerie.

De Franse zanger Philippe Elan (1960), die al jaren in Amsterdam woont, scoorde met zijn eerste plaat direct een Edison. Zijn tournee met twee vleugels, bespeeld door Louis van Dijk en Cor Bakker was een aantal seizoenen succesvol.

Nico van der Linden (1950) heeft een enorme staat van dienst als pianist, componist en orkestleider.

Reserveren kan via: 0594 621884 of info@waarhuis.nl.