Openluchtmuseum het Hoogeland wint Vrijwilligersprijs

UITHUIZEN - De vrijwilligers van Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum hebben donderdagavond van de Gemeente Eemsmond de Vrijwilligersprijs 2017 ontvangen.

De prijs bestond uit een cheque van 150,= en voor elke vrijwilliger een boeket. De Vrijwilligersprijs werd uitgereikt door wethouder Harrie Sienot tijdens een feestelijke avond in Het Hogeland College in Uithuizen. Naast de uitreiking was er ook muziek en cabaret.

Openluchtmuseum Het Hoogeland beschikt over ruim vijftig vrijwilligers die de museale organisatie op uiteenlopende manieren ondersteunen. Zo zijn vrijwilligers actief in de tuinen, bij de receptie, in de technische dienst, bij educatieprojecten, bij administratieve taken en bij het behoud en beheer van de collectie. Zonder de inzet van deze onbetaalde medewerkers zou het openluchtmuseum niet kunnen bestaan.

De Vrijwilligersprijs van de gemeente Eemsmond werd uitgereikt op 7 december, de landelijke Dag van de Vrijwilliger. De prijs in de categorie voor individuen werd uitgereikt aan Kees Haan voor het vrijwilligerswerk wat hij doet onder andere bij de EHBO en de Zonnebloem. Als prijs ontving hij een mooie mand met luxe streekproducten.

Deze avond werd gevierd met een groot aantal actieve betrokkenen uit de gemeente. Naast het openluchtmuseum waren NOVO Uithuizen en De Zonnebloem genomineerd. Overigens ging er niemand met lege handen naar huis: alle genomineerden ontvingen een grote bos met bloemen.