Kerstconcert Brassband Heman

ZUIDWOLDE - Brassband Heman houdt zondag 17 december om 20.00 uur een kerstconcert in samenwerking met organist Ike Wolters in de Middeleeuwse Kerk in Zuidwolde.

Het wordt een doorlopend, avondvullend programma. Ike Wolters heeft orgel gestudeerd aan de Schumann-Akademie en daarna de aanvullende opleiding koordirectie afgerond aan het Utrechts Conservatorium.

Deze avond is extra bijzonder vanwege het feit dat dirigent Jappie Dijkstra zijn laatste concert met Heman dirigeert. Jappie Dijkstra heeft een lange geschiedenis met de band. Van 1974 tot 1995 stond hij ook al voor de band en beleefde hij met Heman succesvolle jaren. Een periode die meer dan 20 jaar duurde. In januari 2015 had Heman het erg moeilijk met de bezetting. Jappie werd opnieuw dirigent bij Heman, dit keer op interimbasis. In minder dan drie jaar tijd heeft hij geholpen met het opbouwen van een compleet nieuwe band. Nu er een nagenoeg volledige bezetting tot stand is gebracht, is het tijd om de dirigeerstok over te geven aan een nieuwe dirigent.

Reserveren kan via: kerst2017@brassbandheman.nl. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen is reserveren noodzakelijk. De toegang is overigens gratis.