Kindcentrum Ten Boer op skeelerbaan

TEN BOER - Het nieuw te bouwen kindcentrum in Ten Boer komt op de skeelerbaan aan de Riekele Prinsstraat. Uit onderzoek van 12 mogelijke locaties komt de skeelerbaan als beste naar voren. Onlangs spraken wethouder Peter Heidema en projectmanager Thijs Stam met omwonenden en het bestuur van de skeelerbaan. Als alles volgens plan verloopt wordt het nieuwe kindcentrum in 2020 in gebruik genomen.

Geen samenvoeging op één van de huidige locaties, maar samen een frisse start op een nieuwe locatie. Dat is volgens wethouder Heidema het bestuurlijke uitgangspunt van de samenwerking tussen basisscholen de Fontein en de Huifkar en kinderopvang Kids2B. ,,Ik ben blij dat we een locatie hebben gevonden waar dit mogelijk is. Bovendien biedt deze plek in het dorp aantrekkelijke mogelijkheden door meer gebruik te maken van de sportvoorzieningen.”

Enkele omwonenden staan niet te juichen. Ze vrezen geluidsoverlast door spelende kinderen, extra verkeersbewegingen in de straat en het verdwijnen van het vrije uitzicht over de skeelerbaan. ,,Daar houden we natuurlijk zoveel mogelijk rekening mee,” stelt Heidema. ,,De architect krijgt nadrukkelijk de opdracht het schoolplein aan de bedrijvenkant te ontwerpen. Ook wordt er een nieuw verkeersplan gemaakt en het uitzicht op het gebouw wordt zoveel mogelijk opgefleurd door het plaatsen van bomen en struiken.’’

De schoolbesturen en de kinderopvang zijn blij met de locatiekeus. Zo’n mooie locatie is volgens Simon van de Wal van VCPONG altijd een wens. ,,En in Ten Boer komt die nu uit. We krijgen niet alleen een prachtige plek midden in het dorp, we zitten bovendien dichtbij allerlei belangrijke voorzieningen.” De skeelerbaan is geschikt omdat op deze plaats voldoende ruimte is en de wegen en fietspaden nauwelijks hoeven worden aangepast. Heidema: ,,Als blijkt dat één locatie verreweg het meest geschikt is, moet je dat met elkaar onder ogen zien.”