Boek Jan Wieringa over Nederlands-Indië in de jaren ‘20

WEHE-DEN HOORN - HOORN In de debuutroman van Jan Wieringa uit Wehe-den Hoorn staan er twee uitgangspunten centraal: de handgeschreven lezingen van zijn grootouders en zijn interesse voor Nederlands-Indië in het begin van de twintigste eeuw.

Feit en fictie lopen door elkaar heen en nemen je mee in de cultuurverschillen, worstelingen en groei van de familie tijdens deze reis naar en verblijf in Nederlands-Indië. In ‘Het geluid van de tropen’ worden cultuur, romantiek en teleurstelling met elkaar afgewisseld. Het boek is onlangs verschenen bij Uitgeverij Boekscout en vrijdag had Wieringa een signeer sessie bij de Raedshop in Leens.

Het onderliggende spanningsveld in ‘Het geluid van de tropen’ wordt gevoed door twee soms totaal verschillende culturen. Een jong zendingsgezin uit Nederland moet als letterlijke en figuurlijke bruggenbouwers in primitieve omstandigheden in Nederlands-Indië verschillen in godsdienst en cultuur zien te overbruggen.

Auteur Jan Wieringa (1950), gepensioneerd bedrijfsmaatschappelijk werker, heeft na het overlijden van zijn moeder de handgeschreven lezingen van zijn grootouders gekregen. Na het lezen van de stukken is de interesse gewekt voor de belevenissen van dit zendelingenechtpaar. De fascinatie voor Nederlands-Indië begin 20e eeuw was geboren en vormen het uitgangspunt voor deze debuutroman.