Vierde Hogeland Cup

UITHUIZEN - In Sportcentrum De Mencke in Uithuizen gaat vandaag (woensdag 27 december) de vierde editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Hogeland Cup van start.

Dat gebeurt met het B-toernooi, voor voetbalclubs die uitkomen in de vijfde klasse. Deelnemers zijn Usquert, KRC, Noordpool, Warffum, Eenrum, Zeester, Kloosterburen en Rood Zwart Baflo.

Op donderdagavond 28 december strijden acht damesteams in twee poules om een plaats in de halve finales. Een dag na de dames komen de A-junioren (JO-19) van acht verenigingen in actie. Ook zij strijden voor een plaats bij de laatste vier. De voorronden worden op zaterdag 30 december afgesloten met de poulewedstrijden in het A-toernooi. Hierin spelen de teams die op het veld spelen in de eerste tot en met de vierde klasse van de KNVB. Titelfavoriet is zaterdag eerste-klasser VV Winsum.

Na de jaarwisseling gaat het toernooi verder. Op woensdag 3 januari staan vanaf 18.30 uur zowel voor de damesteams als de A-junioren de halve finales en finale gepland. Op vrijdag 5 januari wordt het toernooi afgesloten met de traditionele Gala-Avond. Naast de halve finales en finales van het B- en A-toernooi, die beginnen om 18.00 uur, is er een demonstratiewedstrijd van het showteam Hiariej & Friends. De muzikale omlijsting op de slotavond wordt verzorgd door DJ Asjhok en zanger Klaus. Nadere informatie is te vinden op: www.hogelandcup.nl.