Eerste bijeenkomst eigenaren monumenten

ZANDEWEER - De Vereniging Groninger Monument Eigenaren houdt op woensdag 10 januari om 19.30 uur haar eerste themabijeenkomst voor leden en donateurs. Ook niet-leden uit dedoelgroep zijn welkom in ‘t Klokhoes in Zandeweer.

Het gaat over de integrale aanpak van een herstelplan voor een monument. Onderdelen van dit herstelplan zijn schaderherstel, preventief versterken en achterstallig onderhoud. Dit herstelplan is gemaakt voor de voormalige burgemeesterswoning in Doodstil in opdracht van het Groninger Landschap. Er wordt ook ingegaan op de verschillende aspecten van versterking, een onderwerp waarover momenteel veel te doen is. De inleiding wordt gegeven door Kor Holstein, restauratie-architect. Vanuit de opdrachtgever is Douwe van der Zee aanwezig, beheerder erfgoed Groninger Landschap.

Een dergelijk aanpak past geheel in de visie van de vereniging, waarbij de eigenaar weer zelf de regie heeft over de werkzaamheden aan zijn of haar pand. Belangrijk is de ondersteuning van de eigenaar door een restauratie-architect. Het gaat om het vertrouwen in een deskundige aanpak waarbij de eigenaar zoveel mogelijk ontlast wordt met werkzaamheden waar hij of zij geen kennis van heeft.

Men kan zich aanmelden via: www.groningermonument.nl.