Singer-songwriter Fabian Holland in Andledon

DEN ANDEL - De Britse top-gitarist en singer-wongwriter Fabian Holland tourt van 8 tot 19 januari voor het eerst ooit door Nederland. Donderdag 18 januari treedt hij op in Andledon in Den Andel.

Je moet van goeden huize komen om binnen de Britse folk op te vallen met verhalende liedjes en een gitaar. Fabian Holland deed dat in 2013 met zijn titelloze debuutalbum, waarop hij zijn virtuoze gitaartechniek verbond met zijn warme stem en een diep inlevingsvermogen.

Zowel op zijn platen als tijdens optredens mengt hij traditionele liedjes met zijn eigen werk, dat vaak is beïnvloed door mensen die hij op zijn reizen heeft ontmoet. Meer dan zijn stem en gitaarspel heeft hij niet nodig om mensen te raken met zijn veelal melancholische liedjes met een diep inlevingsvermogen en net dat heerlijke vleugje humor dat voorkomt dat zijn optredens en platen deprimerend worden.

Anderhalf jaar na zijn debuut verscheen het album ‘A day Like Tomorrow’, waarop hij dicht bij zijn wortels blijft, maar ook blijk geeft van zijn verdere groei als zanger, gitarist en liedjesschrijver.

Fabians liveoptredens zijn net als zijn platen een heerlijke mix van folk, blues, mooie verhalen en fantastisch gitaarspel. De verhalenverteller en gitarist komt in januari voor het eerst naar Nederland, België en Duitsland voor een tournee. Voor de liefhebber een niet te missen gelegenheid.