Bijzonder nieuwjaarsconcert Excelsior Baflo

BAFLO - Christelijke Muziekvereniging Excelsior uit Baflo geeft zaterdag 20 januari om 19.30 uur het Nieuwjaarsconcert in de onlangs verbouwde Immanuelkerk in Baflo.

Het concert is deze keer in een iets ander jasje gestoken dan voorgaande jaren. Tijdens de avond is een bijzondere rol weggelegd voor het speciaal voor deze gelegenheid in het leven geroepen jeugdorkest. Dit orkest bestaat, naast de jonge muzikanten van Excelsior, uit de jeugdleden van Arbeidersmuziekvereniging Opwaarts uit Uithuizen. Beide staan onder leiding van dirigent Arend Gerds. De ervaren blazers van Excelsior zullen niet zelfstandig optreden, maar het jeugdorkest ondersteunen. Het repertoire van het gezelschap bestaat uit een aantal vrolijke muziekstukken.

Daarnaast zal de malletband van Excelsior, onder leiding van Gerwin van der Leij, onder andere het toepasselijke stuk Winter van componist Vivaldi ten gehore brengen, evenals het welbekende Circle of Life uit The Lion King en klassiek werk Dance of the Tumblers van Rimsky-Korsakov.

De toegang is gratis.