Scholen Ten Boer starten De Muziekparade

TEN BOER - Op alle zeven basisscholen in de gemeente Ten Boer gaat dit jaar het muziekproject De Muziekparade van start.

Het project bevordert het muziekonderwijs op de scholen, het ontwikkelt het muzikaal talent en stimuleert de creativiteit van leerkrachten. De muzikale start is op woensdag 24 januari op CBS De Fontein met een feestelijk optreden door De Rijdende Popschool en Muziekvereniging Volharding Ten Boer voor alle leerlingen en leerkrachten.

Tijdens De Muziekparade maken leerlingen van groep 5 tot en met 8 kennis met verschillende muziekinstrumenten, muzieksoorten en muziekvormen. Op de scholen worden bandjes gevormd waarin leerlingen het plezier van samen muziek maken ervaren. Leerkrachten volgen de workshops Zingen en creatieve werkvormen en Anders Muziekles geven en worden vervolgens gecoacht tijdens het geven van hun muzieklessen in de klas.

Het project De Muziekparade helpt het muzikaal talent in Ten Boer te ontdekken en biedt leerlingen de kans om buiten schooltijd hun talent verder te ontwikkelen. Daarnaast stimuleert het muziekproject leerkrachten om vanuit hun eigen muzikale beleving en creativiteit muzieklessen te geven. Het vijf maanden durende project wordt afgesloten met een presentatie van leerlingen en leerkrachten tijdens het festival De Muziekparade dat op 6 juliin Ten Boer plaats vindt. Dit festival is toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente.

Het project De Muziekparade is een initiatief van de scholen in de gemeente Ten Boer, de Rijdende Popschool, Muziekvereniging Volharding, Kunst & Cultuur en Stichting Muziekonderwijs Ten Boer.