Markten, lezingen en schaatspak Margot Boer in KinderBoekenHuis

WINSUM - Het KinderBoekenHuis in Winsum bruist de komende maanden van de activiteiten. Vooral in de weekeinden staan tal van evenementen op het programma.

Elke laatste zaterdag van de maand wordt bijvoorbeeld het pand aan het Kerkpad van 12 tot 16 uur omgetoverd tot een ‘markthal’ waar kinderboeken, stripboeken, oude schoolplaten, dvd’s en cd’s worden verkocht. De markt wordt voor de eerste keer op zaterdag 27 januari gehouden. De toegang is gratis.

Verkocht worden onder meer bekende en gewilde boekenseries als De Kameleon, Arendsoog, en Pinkeltje en de stripwereld is vertegenwoordigd door onder andere Donald Duck (losse exemplaren en gebonden jaargangen), Heer Bommel, Kapitein Rob en Lucky Luke.

Op zondag28 januari staat om 15.00 uur de eerste van een serie lezingen in het KinderBoekenHuis op het programma. Deze wordt verzorgd door Maaike Dicke uit Winsum. Aan de hand van filmfragmenten geeft zij een inleiding over het ‘Kind in de Italiaanse film’. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via: nfo@kinderboekenhuis.eu) of 0595443663.

Ook in 2018 leest Juf Elsa weer voor in het KinderBoekenHuis. De eerste keer zal dat op zaterdagmiddag 3 februari van 14 tot 15 uur zijn. Vorig jaar trokken de voorleesmiddagen tientallen kinderen die met rode oortjes luisterden naar de (spannende) verhalen van juf Elsa Trouw.

Met een tentoonstelling haakt het KinderBoekenHuis in op de Olympische Winterspelen die van 9 tot 25 februari in Zuid-Korea worden gehouden. Jeugdboeken met het thema wintersporten worden getoond, maar ook zijn als skies, schaatsen en snelle schaatspakken (van medaillewinnares Margot Boer) te zien. De expositie is vanaf 10 februari te bezichtigen in het pand aan het Kerkpad.