Groep 7 De Fontein bouwt 3D printer

TEN BOER - Groep 7 van CBS De Fontein in Ten Boer is samen met de leerkracht en onder begeleiding van Jos Kok begonnen met de bouw van een 3D printer. Dat is spannend, interessant en leuk.

Directeur Ellen Meijer is opgetogen over het project: “In de toekomst worden er vaardigheden van onze kinderen verwacht waar we als school goed op moeten inspelen. ICT-vaardigheden zoals mediawijsheid, logische denken en basis ICT-kennis zijn belangrijk voor de toekomst van de kinderen. Maar ook samenwerken, problemen oplossen, goed met elkaar communiceren, kritisch naar jezelf kijken en informatie verzamelen zijn vaardigheden die de kinderen die nu op De Fontein zitten in de toekomst nodig zullen hebben.”

3D-Kanjers is een uniek project voor basisscholen in Nederland. Het werken met een 3D-printer vraagt om onderzoekend en ontwerpend leren, waarmee leerlingen de benodigde vaardigheden voor de toekomst ontwikkelen.

In de klas gaan de kinderen van groep 7 samen met juf Gerda hun eigen 3D-printer bouwen en ze leren ook hoe ze hiermee zelf kunnen werken. Vanaf de eerste dag, leren de kinderen, op een uitdagende en onderzoekende wijze, de werking van de 3D-printer goed kennen. Jos Kok, initiatiefnemer met uitgebreide ervaringen met het project, begeleidt hen.

„Het wordt een prachtige ontdekkingsreis voor de leerlingen en hun leerkracht,” weet Meijer.