Ruim 1500 Bezoekers open dagen Hogeland College

UITHUIZEN - De open dagen van Het Hogeland College in Uithuizen, Wehe-den Hoorn en Warffum hebben afgelopen week ruim 1.500 aspirant-brugklassers, ouders en andere geïnteresseerden getrokken.

Die konden zo alles te weten komen over het onderwijsconcept, de gebouwen bekijken en docenten en leerlingen ontmoeten. De leerlingen van Het Hogeland College lieten zichzelf en hun school van hun beste kant zien. Ze maakten bezoekers wegwijs, spraken over hun ervaringen en gingen rond met (zelfgemaakte) hapjes en drankjes. In lokalen kon kennisgemaakt worden met docenten. Leerlingen toonden hun kunsten in de gymzaal, op muziekinstrumenten en speelden toneel. En bezoekende kinderen konden niet alleen rondkijken in de werkplaatsen maar er vooral ook zelf actief aan de slag. Scheikundige proefjes doen bijvoorbeeld, een auto repareren, sieraden maken of elkaar een schoonheidsbehandeling geven.

Het Hogeland College heeft ongeveer 1.350 leerlingen die zijn verdeeld over de havo/vwo vestiging in Warffum en de dalton-vmbo vestigingen in Wehe-den Hoorn en Uithuizen. Door de verdeling over drie gebouwen heeft elke school zijn eigen stijl en sfeer.