Anna Karenina in de Blauwe Schuit

WINSUM - De Noorderlingen spelen op zaterdag 24 februari in de Blauwe Schuit te Winsum een bewerkte versie van Tolstoi’s beroemde verhaal Anna Karenina : Анна Каренина, the making of.

''Gelukkige gezinnen lijken allemaal op elkaar, maar een ongelukkig gezin is altijd ongelukkig op zijn eigen manier'', is de beroemde eerste zin uit het boek van Lev Tolstoi. Haal diep adem en zet jezelf schrap. Deze voorstelling gaat allesbehalve over gelukkige gezinnen.

Anna Karenina is een verhaal over de liefde. Over het volgen van je hart of je houden aan de ongeschreven regels. Welkom in het Rusland van de negentiende eeuw waarin sociale conventies, ontrouw, gemakzucht en machteloosheid de dienst uitmaken.

De Productiegroep van De Noorderlingen bewerkt Tolstoi’s beroemde verhaal. Zij zijn de acteurs, de personages, én de regisseurs van de wereld die ze scheppen: een romantisch niemendalletje of een heldenverhaal. Er passeren talrijke locaties, vele personages, ontelbare gevoelens en duizenden gedachten. De lijn ontspoort van dat van Tolstoi’s wanneer de realiteit om de hoek komt kijken. Welke rollen worden hier eigenlijk gespeeld?

Aanvang: 20.00 uur.

Kaarten reserveren of meer informatie? www.denoorderlingen.nl