Uitverkoop en lezing KinderBoekenHuis

WINSUM - Het Winsumer KinderBoekenHuis in Wisum wordt zaterdag 24 februari van 12 tot 16 uur omgetoverd tot een markthal waar kinderboeken, oude schoolboekjes, stripboeken, oude schoolplaten, dvd’s en cd’s worden verkocht.

Verkocht worden onder meer bekende en gewilde boekenseries als De Kameleon, Arendsoog, en Pinkeltje en de stripwereld is ruim vertegenwoordigd met onder andere Donald Duck (losse exemplaren en gebonden jaargangen), Heer Bommel, Kapitein Rob en Lucky Luke. Ook import cd’s (collectors items) en dvd’s van onder meer The Rolling Stones, Bob Dylan, U2, Beatles en Bruce Springsteen worden aangeboden.

Op zondag 25 februari staat om 15.00 uur de tweede van een serie lezingen in het KinderBoekenHuis op het programma. Deze wordt verzorgd door de Winsumer historicus Romke Visser onder de titel ‘Als ich ein kleiner Junge war’: de pedagogiek van Erich Kästner (1899-1974) . Kästner behoort tot de meest gelezen schrijvers van kinderboeken in de twintigste eeuw. Hij kan als voorloper worden beschouwd van Astrid Lindgren en Annie M.G. Schmidt. Emil en zijn detectives (1929) is wellicht zijn bekendste werk.