Drie NK tickets schakers SC Ten Boer

TEN BOER - Drie jeugdschakers van Schaakclub Ten Boer hebben zich zaterdag tijdens de jeugdkampioenschappen schaken van de Noordelijke Schaakbond (Groningen en Drenthe) geplaats voor het NK.

Er deden acht jeugdschakers van de SC Ten Boer mee. Elisa Oostinga uit Bedum en Jan Steenstra uit Garmerwolde veroverden in de categorie tot en met 10 jaar een plek op het Nederlands Kampioenschap in Waalwijk. Eerder deden Gerbrich Kroon uit Ten Boer en oud lid Daan Noordenbos uit Schildwolde dit al in de oudere categorieën. Zij moesten zich plaatsen via een plaatsingstoernooi in Meppel en in Amstelveen en doen mee aan het NK in Assen. Daan deed zaterdag wel mee om de titel Jeugdkampioen alle leeftijden. Hij eindigde als tweede.

Elisa en Jan speelden een goed toernooi in hun categorie. Elisa had zelfs zicht op de bovenste twee plaatsen. Tegen de latere kampioen Elliot Horenberg stond ze lange tijd een stuk voor. Het bleek niet genoeg voor de overwinning. Met een remise tegen Jan in de laatste ronde werd ze meisjeskampioen in haar categorie en derde in de eindrangschikking. Jan Steenstra had aan de remise genoeg om vierde te worden. Deze plek geeft ook recht op deelname aan het NK. Voor het grote talent uit Garmerwolde is het eindelijk raak. De afgelopen jaren kwam hij vaak net iets tekort om het felbegeerde startbewijs te halen. In de E-categorie speelde Isidora Koenes van SC Ten Boer ook een goed toernooi.

Haaie Bouma uit Garmerwolde scoorde in de FGH-categorie 2 punten. Dat was een verrassing voor de jeugdschaker. In de CD-categorie scoorde Daniël Sauchelli uit Harkstede met 4 uit 7 het best. Hij werd hiermee 7de, vlak voor Joël Greven van SC Ten Boer. Tristan Borg, Olaf List en Giovanni Sauchelli deden ook mee, maar eindigden onder Daniël en Joël. Kampioen werd Nanne van Foreest uit Groningen.