Reverse Cowgirls in kerk van Woltersum

WOLTERSUM - De driekoppige band Reverse Cowgirls, dat naar eigen zeggen ‘Cowrock Trashgrass’ ten gehore brengt, treedt zondag 11 maart op in de kerk van Woltersum

Het duo Joost Dijkema (Loud Squirt) en Michiel Hoving (Sixtyniners, Saucyspoon) speelt gitaar terwijl ze tegelijkertijd met hun voeten de drums bedienen. Ze worden versterkt door Harry Kingma (The Monroes) met een staande bas. De mix van americana, country en bluegrass wordt voortgestuwd door een onbehouwen punkenergie. Dat geeft deze ‘speed grass’ extra energie en de mannen schroeven bij vlagen het tempo lekker op. Dit alles komt recht uit het Groningse boerenpummelhart.

Zowel Joost als Michiel schrijven de nummers en met hun voeten vervangen ze het werk van een drummer. De nummers van beide gitaristen hebben een heel verschillend karakter.

Echte ‘Michiel Hoving teksten’ zijn cartooneske verhalen, vol humor en dieren. Michiel verdient de kost met het maken van tekenfilms, en die beelden keren terug in zijn nummers. Zijn nummer Your Dog gaat over een man die niet kan slapen in het bed bij zijn vriendin, omdat haar hond constant naar hem kijkt. Michiel zegt over dit lied: "Die man denkt: maar honden moeten toch gewoon buiten rennen? En niet naar ons kijken als we het doen op haar bed? Zo’n verhaal kan ik op duizenden manieren vertellen, maar ik geef telkens kleine beetjes informatie weg."

Joost vertelt minder een verhaal, hij wil vooral een gevoel overbrengen. Vooral zijn zoektocht naar iets anders, iets nieuws zijn een terugkerend thema.

Waar en wanneer: zondag 11 maart om 14:30 uur in de kerk van Woltersum. Entree is 5 Euro, kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen. Tijdens het optreden worden schilderijen van Lasse van Rixel geëxposeerd.