30 Kunstenaars openen hun deuren

NOORD-GRONINGEN - Ruim dertig professionele kunstenaars in het Lauwerslandgebied open hun deuren voor het publiek in de weekenden van 10 en 11 maart en 17 en 18 maart.

Ze tonen dan hun kunst en werkwijze en gaan graag in gesprek met de bezoekers. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema Ruimte. De ruimte in het gebied, de prachtige luchten, het wad, de kwelders en akkers en de rust. Wat deze ruimte met hen doet en welke innerlijke ruimte dit hen geeft in de kunst is te ervaren op deze route.

Te zien zijn schilderijen, fotografie, grafiek, tekeningen, strips, illustraties, keramiek, papierkunst, sieraden, multimedia, installaties, gemengde technieken, (licht)objecten, beelden,houtsnijwerk, glaskunst, textiel, assemblages en collages.

Naast de deelnemers heeft de organisatie twee gastkunstenaars uitgenodigd om op eigen wijze in te gaan op het thema. Zij bouwen speciaal voor deze route een installatie op locatie. Wianda Keizer in galerie Gewaagd in Hornhuizen en Gerrit Terpstra in het kerkje in Lichtaard.

In de Kans-op- Kunst Loterij kunnen bezoekers een kunstwerk naar keuze winnen ter waarde van € 1.000,-. De ateliers zijn open tussen 11.00 en 17.00 uur en de toegang is gratis.

Alle informatie over de route en kunstenaars is te vinden op: www.kunstaanhuis.nl.