Paardenmenteam Lamein krijgt laatste Sportpenning Eemsmond

UITHUIZEN - Paardenmenteam Lamein uit Warffum kreeg donderdagochtend uit handen van wethouder Harrie Sienot de sportpenning van de gemeente Eemsmond uitgereikt. Het is de laatste keer dat er een Eemsmondse sportpenning uitgereikt wordt.

Menteam Lamein telt vier ruiters die de paardensport op hoog niveau beoefenen. Zo is het team in twee verschillende klasses Nederlands Kampioen geworden. Een bijzondere prestatie in een toch wat onbekendere tak van de paardensport. Reden genoeg voor de jury om deze prestaties te waarderen.

De jury van de sportpenning heeft in korte tijd twee nominaties binnen gekregen. Eerst werd Roelf Lamein genomineerd en als tweede Hindriëtta Lamein. De prestaties zijn dus niet onopgemerkt gebleven.

Bij het beoordelen van de nominaties bleek dat beide genomineerden: bezig zijn met dezelfde sport, lid zijn van menteam Lamein, lid zijn van dezelfde familie en op hoog niveau in hun sport presteren De jury heeft daarom besloten om de nominatie samen te voegen en 'Menteam Lamein' als de genomineerde te beschouwen. Daarom zijn ook de twee andere leden, Jannick Lamein en Lisanne Timmers, genomineerd.