De Zaaier en De Fontein naar provinciaal kampioenschap schaken

APPINGEDAM - Het schaakteam van De Zaaier is woensdag eerste geworden tijdens het schoolschaaktoernooi van de gemeenten Bedum, Ten Boer, Appingedam en Delfzijl.

In de Franse school in Appingedam werd De Fontein uit Ten Boer tweede. Maar liefst 16 teams uit de regio namen in vier poules deel aan de schaakmiddag. Twee teams staken er in de poulewedstrijden boven uit: het eerste team van de Zaaier uit Delfzijl en het team van de Fontein uit Ten Boer. Zij plaatsten zich samen met het tweede team van de Zaaier en het team van de Triangel uit Appingedam voor de finalepoule.

In de finalepoule had het team van de Fontein een vliegende start. Zowel het tweede team van de Zaaier als het team van de Triangel werd met 4-0 verslagen. Het eerste team van de Zaaier bleek echter met 3-1 te sterk.

Voor de provinciale kampioenschappen hebben zich het eerste en tweede team van de Zaaier en het team van de Fontein geplaatst. Voor de Triangel wordt een vrijplaats aangevraagd.

De jeugdschakers waren na afloop erg enthousiast over de middag, die door Geon Knol, de schaakmeester van de Zaaier, werd georganiseerd.