Ten Boersters en nieuwe Nederlanders vinden elkaar

TEN BOER - Samen eten verbindt, onder dat motto aten woensdag 14 maart nieuwkomers en Ten Boersters samen uit de wereldkeuken.

‘Een droom is uitgekomen’, vertelt Nasrin trots. Zie ze daar eens staan, acht vrouwen vanuit diverse culturen hebben de meest heerlijke gerechten gemaakt: Iraanse Koekoe, Tabbole, Kubbe, Kabab, Afghaanse Mantu. Teveel om op te noemen, teveel om allemaal op te eten.

Het dorpshuis in Ten Boer zit helemaal vol. Meer dan 50 volwassenen en kinderen eten samen van de meest heerlijke gerechten. Proeven, genieten en ontmoeten is het doel van de middag. Nieuwkomers in de gemeente Ten Boer zoeken ondersteuning op het gebied van taal of wegwijs worden in Nederland. De ander genodigden zijn inwoners uit de gemeente, die graag iets voor de Nieuwkomers willen betekenen.

Om deze brug te kunnen slaan is er haast geen mooiere manier om elkaar te ontmoeten en elkaar te leren kennen dan door samen te eten. ‘En verbindingen leggen is al gelukt’, vertellen Gerry en Gerdy van het Praathuis trots. Er zijn al koppeltjes gemaakt en adressen uitgewisseld. Mooi om te zien hoe iedereen contact met elkaar maakte.

Mattie Oostra, gemeentelijk projectleider vrijwilligerswerk en burgerparticipatie, is aangenaam verrast. ‘Een aantal mensen dat enkele jaren terug vrijwilligerswerk wou doen in het asielzoekerscentrum, hebben we uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Het is hartverwarmend om te zien hoe spontaan de contacten tot stand kwamen. We zijn super tevreden over vanmiddag’.