Snel Internet begint in De Marne

LEENS - In gemeente De Marne ligt binnenkort op 511 adressen een brief van de gemeente op de mat. Die brief markeert het begin van vijf weken waarin de ontvangers kunnen reageren op het aanbod om gratis een snelle internetverbinding aan te leggen op hun adres.

Deze ‘vraagbundeling’ loopt tot en met 5 mei. Na die periode zijn er kosten verbonden aan een aansluiting. Als de helft van de bewoners van ‘witte adressen’ op 5 mei aan heeft gegeven mee te willen doen dan kan de aanleg beginnen.

Op ‘witte adressen’ is op dit moment en in de nabije toekomst geen snelle verbinding beschikbaar. Op deze adressen ontvangen de bewoners binnen Gemeente De Marne naast een brief van de gemeente in de komende week ook een krant met uitgebreide informatie over de mogelijkheden. Wie meer wil weten of zich direct aan wil melden kan terecht op www.snelinternetgroningen.nl.

Gemeente De Marne is als eerste gemeente binnen de Regeling Snel Internet Provincie Groningen aan de beurt. Bij voldoende belangstelling kunnen de aansluitingen voor de zomer in gebruik worden genomen.