Fienne Klerken nieuwe kinderdichter Ten Boer

TEN POST - Fienne Klerken uit Ten Post wordt de nieuwe Kinderdichter van Ten Boer. Fienne mag deze titel een jaar voeren. Na de meivakantie mag ze haar winnende gedicht voordragen aan waarnemend burgemeester Frank de Vries.

De leerlinge van CBS De Wieken wordt de derde en laatste kinderdichter van Ten Boer. Zij volgt Lara van Warners op, die het afgelopen jaar Ten Boer vertegenwoordigde. Alle leerlingen van groep 7 uit de gemeente Ten Boer konden meedoen aan de dichtwedstrijd. De jury vond het gedicht Brandaris van Fienne het beste. Een mooi ritmisch en helder geschreven gedicht, dat een gevoel van vrijheid en vakantie opwekt.

Op dinsdag 17 april is Fienne op school verrast. Samen met wethouder Annie Postma overhandigde Het Poëziepaleis Fienne haar geïllustreerde winnende gedicht.

Het Poëziepaleis initieert en organiseert poëzie-activiteiten voor kinderen en jongeren zoals de dichtwedstrijden Kinderen en Poëzie, Doe Maar Dicht Maar, Jonge Dichter des Vaderlands, de Kinderdichter en Dichter bij 4 mei.

De kinderdichter is een jonge dichter tussen de tien en twaalf jaar die in zijn/haar gemeente de poëzie representeert die voor en door kinderen wordt gemaakt. De kinderdichter wordt voor een jaar benoemd en wordt gedurende die tijd begeleid door het Poëziepaleis. Tijdens de aanstelling als kinderdichter schrijft hij/zij iedere drie maanden minimaal één gedicht en doet diverse optredens.