Baflo maakt zich op voor vijfde Koningsdag

BAFLO - De Algemene Oranjevereniging Baflo heeft ook dit jaar voor inwoners van Baflo, Rasquert en Tinallinge een veelzijdig feestprogramma samengesteld voor Koningsdag.

Qua tijdstippen wordt op onderdelen enigszins afgeweken van voorgaande jaren vanwege het bezoek van de Koninklijke familie aan de stad Groningen.

Op vrijdag 27 april, Koningsdag, kunnen wandelliefhebbers zich tussen 9.00 en 9.30 uur in de kantine van Rood Zwart aan de Kievit inschrijven voor de traditionele wandeltochten. De afstanden, die gewandeld kunnen worden, zijn 5, 10 of 15 kilometer.

De officiële opening van de festiviteiten geschiedt om 10.00 uur bij zorgcentrum Viskenij aan de Gebr. Gootjesstraat. Daar verzorgen ook de plaatselijke muziekverenigingen ‘Excelsior’ en ‘Sereno’ een Oranjeconcert. Van 11.00 tot 13.00 uur zijn er nauwelijks activiteiten om een ieder volop in de gelegenheid te stellen het bezoek van de Koninklijke gasten aan Groningen live op de televisie te volgen.

Voor iedere gegadigde (oud en jong) begint om 13.30 uur de traditionele vrijmarkt in de omgeving van dorpshuis Agricola en om twee uur start op het Concordia-plein het muziekfestival ‘Kelder Open Air’ van jeugdsoos De Kelder. Zes verschillende bands met ieder hun eigen muziekgenre zullen tot acht uur optredens verzorgen.

Gedurende de vrijmarkt, die tot 16.00 uur duurt, is er voor de basisschoolkinderen een uitvoerig nevenprogramma: stormbaan, springkussen, basketbal sportarena, ponyrijden en spijkerbroekhangen. Ook zal een traktatie niet ontbreken. Wederom staat dit jaar de ‘Oranjerit’ voor auto’s op het programma.

Men kan zich hiervoor vanaf 17.30 uur inschrijven en de eerste deelnemers kunnen om 18.00 uur vertrekken vanuit dorpscentrum Agricola aan de Heerestraat. Voor de deelnemers met de minste strafpunten zijn er leuke prijzen beschikbaar.

Na 20.00 uur krijgt het muziekfestival ‘Kelder Open Air’ een vervolg met een mooie afterparty in jeugdsoos De Kelder aan de Wier.