Versterkingsoperatie Fazanthof Ten Boer gaat door

TEN BOER De versterkingsoperatie in de gemeente Ten Boer aan de Fazanthof en in de kern van Ten Post gaat ongewijzigd door. Dit heeft Commissaris van de Koning René Paas bekendgemaakt, naar aanleiding van de gesprekken tussen minister Wiebes en Groningse bestuurders.

Burgemeester Frank de Vries is tevreden, omdat dit besluit in lijn is met het advies aan de minister. ,,De minister houdt zijn woord, wat beloofd is gaat door. Verder wordt de versterkingsoperatie eenvoudiger en sneller en worden inwoners voortaan écht betrokken. Geen besluiten meer over hen, maar mét hen.”

,,We gaan de versterking niet meer doen zoals we gedaan hebben. Het zal slimmer gaan, sneller en veilig en dit keer echt samen mét inwoners.’’

De sloop en nieuwbouw van de 30 woningen aan de Fazanthof in Ten Boer gaat ongewijzigd door. Net als de versterking van woningen in de kern van Ten Post, waarvan de bewoners en eigenaren inmiddels een versterkingsadvies hebben ontvangen. Dit geldt ook voor de 31 huurwoningen van woningcorporatie Wierden en Borgen. Het gaat om woningen aan Jan Zijlstraat, Tuwingastraat, Oldenhuisstraat, Johan Rengersstraat, H. Veldmanstraat en Tammingastraat in Ten Post en drie woningen aan de Rijksweg in Winneweer.

Ook de dorpshuizen in Woltersum, Garmerwolde en Ten Post worden ongewijzigd versterkt én de nieuwbouw van het kindcentrum in Ten Boer gaat ook door.

Voor woningen die wél geïnspecteerd zijn, maar waarvan de huiseigenaren en bewoners nog geen versterkingsadvies van Nationaal Cooördinator Groningen (NCG) hebben ontvangen, neemt minister Wiebes extra tijd om zaken verder uit te zoeken. Alle inwoners in het aardbevingsgbied waarvan de woning geïnspecteerd is, krijgen deze week een brief waarin precies staat wat de afspraken voor hun situatie betekenen.