Walking football bij GEO in Garmerwolde

GARMERWOLDE - Voor Walking football, voetbal voor mannen en vrouwen van 60 plus, kan men binnenkort ook terecht in Garmerwolde.

Bij VV GEO wordt op 7 mei om 10.00 uur voor belangstellenden een demonstratietraining gegeven. Dat gebeurt door de Old Stars van FC Groningen.

Bij walking football zijn de voetbalspelregels zo aangepast dat het voetballen veilig en verantwoord is. Er mag alleen gewandeld worden en de bal mag niet boven de heup komen. Er zijn kleine lage doeltjes en er zijn géén keepers. Het gaat om het samenspel en spelplezier, niet om wie de meeste doelpunten gescoord heeft.

En het is gezellig , want vóór en na het sporten zitten de deelnemers bij elkaar voor een goed gesprek, een kop koffie of een drankje.

FC Groningen heeft sinds 2014 een groep senioren die aan walking football doen. Deze Old Stars trainen iedere week in Hoogezand en geven regelmatig demonstratietrainingen bij clubs in Stad en Ommeland.

Bij voldoende belangstelling starten de trainingen maandag 28 mei om 9.30 uur bij vv GEO. Meer informatie op: www.vvgeo.nl.