Waarderingsroos voor vrijwilligers Fietsclub ‘s Heerenloo Opmaat

BEDUM - De Waarderingroos voor vrijwilligersgroepen in de gemeente Bedum (periode maart – april 2018) is donderdag 26 april uitgereikt aan de vrijwilligers van de Fietsclub van ’s Heerenloo Opmaat.

Een grote groep (inmiddels 21!) vrijwilligers fietst in de zomermaanden met cliënten van Opmaat. Deze cliënten, veelal ernstig meervoudig gehandicapte mensen genieten erg van deze uitjes. Wethouder Menne van Dijk reikte, namens de gemeente, met veel lovende woorden de rozen en het bijbehorende certificaat uit aan Anton Heikamp en Gert van Ginkel uit. Cliënte Eva Smit was getuige van de ceremonie.

Anne Piekstra van Stichting Vrienden van Opmaat was ook aanwezig om zijn lof over de vrijwilligers uit te spreken. Stichting Vrienden van Opmaat heeft de aanschaf van de speciale fiets, waar een rolstoel op kan worden bevestigd, financieel mogelijk gemaakt.

Jannes Klaassen (vrijwilligers coördinator en praktijkbegeleider) heeft de groep voorgedragen. “Opmaat heeft meer dan 200 vrijwilligers, die ons allemaal zeer dierbaar en heel waardevol zijn. De fietsclub heeft toch wel iets bijzonders. Ze schenken tijd en aandacht aan een groep cliënten, die zelf met woorden bijna niets kunnen aangeven. Vaak zie je alleen twee lachende, blije ogen en die ogen zeggen meer dan duizend woorden”, aldus Jannes Klaassen.

De waarderingsroos wordt elke twee maanden uitgereikt. Ieder kan een vrijwilligersgroep aanmelden voor de komende periode tot en met 31 mei. Aanmelden kan via een formulier in de Bibliotheek of via de website van Mensenwerk Hogeland, www.mensenwerkhogeland.nl klik op “Meer Thema’s” en vervolgens op “Vrijwilligers”.

In juni wordt bekend gemaakt wie de volgende Waarderingsroos ontvangt.

Wanneer u nog een paar uurtjes per week over heeft en ook met cliënten van ’s Heerenloo Opmaat wilt fietsen (rolstoelfiets of duo-fiets) dan kunt u een email sturen naar: jannes.klaassen@sheerenloo.nl