Proef het boerenleven in Onderdendam

ONDERDENDAM - Maar liefst 58 boeren laten op 11 en 21 mei zien waar de melk vandaan komt, tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Op 11 mei kun je onder meer een kijkje nemen bij de boerderij van familie Elzinga in Onderdendam.

Op vrijdag 11 mei en maandag 21 mei 2018 organiseert Campina voor de dertiende keer de Open Boerderijdagen. 58 melkveehouders in heel Nederland openen op vrijdag tijdens het hemelvaartweekend en op Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor publiek. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van de boerderij en zien waar de melk die thuis op tafel staat vandaan komt. Voor kinderen worden er verschillende sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Een leuk en bovendien gratis uitje voor het hele gezin.

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen is er voor jong en oud van alles te doen op de deelnemende boerderijen. De boer geeft rondleidingen en laat zien hoe het er aan toe gaat op de boerderij en waar de koeien gemolken worden. Voor kinderen van alle leeftijden zijn er leuke activiteiten als een boerenstormbaan, melkbus-heffen, skippykoe-racen en schminken. Bezoekers kunnen Campina-producten proeven en meer te weten komen over zuivel als onderdeel van gezonde voeding in combinatie met een actieve levensstijl. De deelnemende boerderijen zijn open tussen 10.00 uur en 16.00 uur, toegang is gratis.

Locatie: Familie Elzinga in Onderdendam, Warffumerweg 18.