Energiemarkt in Zuidwolde

ZUIDWOLDE - Tijdens de Energiemarkt in Zuidwolde op zaterdag 12 mei kunt u zichzelf tracteren op uitgebreide informatie over diverse ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing en energieproductie.

Maak bijvoorbeeld mee hoe er live naar aardwarmte wordt geboord. Of doe sportief en fiets de energie bij elkaar voor uw eigen smoothie. Maak kennis met warmtepompen, aardwarmtekorven, heatpipes en nieuwe zonnepanelen die ook als warmtebron kunnen functioneren.

Laat ook eens voorrekenen hoe snel de investering in LED-lampen zijn terugverdiend. Ontdek de mogelijkheden van pelletkachels en de voordelen van natuurlijke isolatiematerialen. Kook of bak je eitje op een inductiekookplaat: een stap om van het gas af te komen.

Èn elektrisch vervoer? Elektrische motoren en een elektrische scooter staan er om te bewonderen en te bespreken. Proefrijden in een elektrische auto is ook mogelijk. Er zijn verschillende merken. En denk eventueel mee over het elektrisch deelauto project.

In de foodcorner kunt u socializen en uitrusten met een hapje en een drankje. De Energiecoöperatie Durabel van Noord- & Zuidwolde heet u van harte welkom. Wanneer: zaterdag 12 mei 11-16 uur. Waar: Boterdiep Oz 8, 9785AA Zuidwolde.