Groninger Groentedagen in Eenrum

EENRUM - Kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum organiseert op zaterdag 26 en zondag 27 mei de Groninger Groentendagen.

Dit jaar voor het eerst worden de groentes gekweekt en geleverd door studenten van de biologisch dynamische opleiding ‘Warmonderhof’. Zij hebben een prachtig sortiment samengesteld. Pronk-, tuin-, struik-, en droogbonen in diverse soorten met klinkende namen als ‘Rattlesnake snap’ of ‘Borlotto di fuoco’. Courgette, pompoen, pepers en paprika’s van ‘Roumanian Rainbow’ tot ‘Turkish Orange’ en ‘Peper Jalapeno Biker Billy’.

Natuurlijk een rijke sortering aan hoge tomaten, cherry- en pottomaten. Allerlei soorten sla en verder groentes waarvan je het bestaan nauwelijks kent.

Verder komt Jan Kees Luijerink van ‘Het Blauwe Huis’ met kruidenmengsels, kruiden en andere eetbare planten. Alles biologisch geteeld.

De ‘Groentendagen’ is een uitgelezen gelegenheid voor moestuinfanaten en ieder die van goed en gezond eten houdt . Samen met een aantal groen-specialisten wordt het geweldig.

De Ciderwinkel is van de partij met een grote sortering Engelse ciders. Groenjournalist Alma Huisken en Doortje Stellwagen nemen onder andere boeken, gereedschappen en zaden mee. Ook Ria Loohuizen is er met haar boeken over o.a. verzamelen uit het wild en zoals altijd heeft zij proeverijen. Morel, een winkel in antiquiteiten en curiosa uit Ezinge, komt met een verzameling bijzonder servies en vazen: groenteschalen, aspergeschalen e.d. Bovendien is dit jaar ‘Handig Goed’ aanwezig met handige spullen voor huis en tuin.

De heerlijkste taarten, quiches en lunches en nog meer komen uit de keuken van Priska. Kortom, er is veel te zien, te proeven en te koop op deze Groentendagen in Eenrum.

Kwekerij De Kleine Plantage, Handerweg 1, Eenrum

Geopend van 10.00-17.00 uur, vrij entree.