Open ecotuin in Sint Annen en Westernieland

SINT ANNEN - Acht prachttuinen Tijdens de open Velt Ecotuindagen op 2 en 3 junios ook de Kruidenhof De Linde aan Boersterweg 32 in Sint Annen en Kristins Kruiderij aan de Dirk Wierengastraat 79 in Westernieland’geopend

De prachtige tuin van Kristin’s Kruiderij, de meest noordelijke ecotuin, ligt rondom het 200 jaar oude boerenarbeidershuisje. Er groeien vooral kruiden en eetbare borderplanten - voor thee, zalf, zeep en sla. Achter het huis ligt een kleine formele binnenplaats met vijver, buxusborders met kruiden en rozen en wildere borders met eetbare borderplanten.

In een kleine moestuin, in Makkelijke Moestuin-bakken en een kasje worden groenten gekweekt. Verschillende fruitstruiken en -bomen leveren vers fruit, maar ook schaduw voor de hangmat en de luie stoel . Het wijds uitzicht op akkers en schapenwei is magnifiek.

In het sfeervolle atelier worden praktische workshops rondom kruiden en fruit gegeven – het maken van zalf, kruidenzeep en conserven, en het gebruik van eetbare borderplante . Een deel van die planten wordt op kleine schaal voor de verkoop gekweekt.

De tuin is gratis toegankelijk op zaterdag 2 en zondag 3 juni van 10 tot 17 uur. Op zaterdag 2 juni vinden in Westernieland tussen 10 en 13 uur de befaamde boekenmarkt bij de kerk en rommelmarkt bij het dorpshuis plaats.

Kijk voor meer info en de andere tuinen op: http://velt.nu/ecotuindagen.