Al 500 foto’s Groninger Scheurkalender

NOORD-GRONINEN - Dat Groningen niet alleen maar bestaat uit aardbevingen, Vindicat en ontevreden boeren toont de Groninger Scheurkalender. De kalender ontvangt de mooiste persoonlijke foto’s van mensen die laten zien wat hen raakt en boeit in Groningen.

In veel opzichten toont de kalender de kracht van Groningen, gezien door de ogen van de Groningers. In 2015 werd de Groninger Scheurkalender voor de eerste keer uitgegeven en was het een kwestie van afwachten of er ook foto’s zouden worden ingezonden. Inmiddels wordt er volop gewerkt aan de vierde editie en is de grens van 500 inzendingen gepasseerd.

Iedereen die zich aangesproken voelt door de vraag wat beweegt jou in Groningen? mag en kan meedoen aan dit initiatief. Mensen die via de website van de kalender een foto insturen, maken kans om opgenomen te worden in de Scheurkalender van 2019. Alle inzendingen worden door de jury beoordeeld op originaliteit, diversiteit en kwaliteit. Onder kwaliteit wordt verstaan dat een foto technisch goed moet zijn, maar ook dat een foto iets uitstraalt zonder dat daar veel woorden voor nodig zijn.

In oktober wordt de eerste kalender, in bijzijn van alle inzenders, feestelijk gepresenteerd. Na de officiële overhandiging van het eerste exemplaar ontvangen alle inzenders dan ook een kalender. Een spannend moment omdat pas dan duidelijk wordt of je in de kalender staat.

Iedereen kan tot 15 augustus via http://www.groningerscheurkalender.nl inzenden.