Bachconcert in kerk Garmerwolde

GARMERWOLDE - In de kerk van Garmerwolde is zondag 3 juni ’Eilt Ihr Stunden’ te horen, aria’s van J.S. Bach. Uitgevoerd door sopraan Klaartje van Veldhoven en een instrumentaal ensemble.

Een aantal prachtige aria’s uit verschillende cantates en de Lutherse mis van Johann Sebastian Bach worden in dit concert afgewisseld met instrumentale solo’s. Ze worden uitgevoerd door een ad hoc ensemble van een zestal gerenommeerde musici die in wisselende samenstelling vaak bij Musica Antiqua Nova optreden en hun passie voor oude muziek prachtig aan het publiek kunnen overbrengen.

Musica Antiqua Nova organiseert concerten oude muziek in authentieke, historisch geïnformeerde uitvoeringen. Voor het slotconcert van dit seizoen werd gekozen voor de kerk in Garmerwolde. Deze kerk heeft een akoestiek die buitengewoon geschikt is voor dit soort kleine ensembles.

Uitvoerenden: Klaartje van Veldhoven, sopraan. Lucia Giraudo, viool. Yongcheon Shin, hobo. Benjamin Glorieux cello. Giulio Quirici, theorbe. Joao Rival, klavecimbel.

Het concert begint om 15.00 uur. De toegangsprijs is € 23,-/ Stadjerspas en leeftijd tot 30 jaar half geld. Kaarten via www.musicaantiquanova.nl