Wedstrijd en clinic inline skaten Baflo

BAFLO - Wordt het Gerald Bos, Geert Kruims of toch Albert Bakker in Baflo?

Zij waren de eerste drie geklasseerde deelnemers in de wedstrijd in Haulerwijk dit seizoen voor de Powerslide Inline Competitie of worden deze drie afgetroefd door aanstormend talent. Op woensdag 13 juni gaan de inline skaters met elkaar de strijd aan in Baflo in de derde wedstrijd uit de serie van zeven. in de Powerslide Inline

Naast de gerenommeerde inlineskaters komen veel getalenteerde jonge rijders aan de start. Deze wedstrijd, onder auspiciën van de KNSB, wordt voor de vijfde achtereenvolgende keer georganiseerd door ijsclub Baflo.

Het is de eerste van de 3-daagse. Deze 3-daagse vormt een apart onderdeel in deze competitie, waar punten voor het 3-daagse klassement zijn te verdienen. De andere wedstrijden in deze competitie zijn in Haulerwijk, Alteveer (Gr.), Ten Boer, Nijelamer, Surhuisterveen en Zwaagwesteinde.

De deelnemers komen vanuit Friesland, Drenthe, Groningen en Lelystad naar Baflo. Om 18.00 uur valt het eerste startschot voor de wedstrijd van de pupillen, kadetten jongens en meisjes en vervolgens is het de beurt aan de junioren, en tot slot de dames, heren en de masters.

Vanwege het pittige karakter en doordat het parcours midden in het dorp ligt komen de inlineskaters graag naar Baflo. De Julianalaan loopt iets omhoog en daar loert iedereen op een beslissende actie. Terwijl in de rest van het parcours hoge snelheid worden gehaald en het moeilijk is om weg te rijden uit het peloton. Het is heel spectaculair om te zien hoe de rijders met hoge snelheid de bochten nemen. De straten van het parcours waar de rijders gaan strijden zijn de Stationsweg, de Emmastraat, Willem de Zwijgerstraat en de Julianalaan.

De start en finish is net als vorig jaar bij Café Beuving.

In Baflo is het voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar ook mogelijk tussen 14.00 uur en 16.00 uur gratis mee te doen met een inline-skate clinic en een toertocht(je). De kinderen moeten om 13.30 uur aanwezig zijn bij café Beuving. Skates, helmen en beschermende kleding zijn beschikbaar. De kinderen kunnen zich opgeven met de flyers die op school liggen en deze inleveren voor 12 juni bij Nico Buurma, Marijkelaan 39a, Baflo. Aanmelden kan ook per e-mail: buurtjes67@ziggo.nl.