Geslaagde ‘Avond3daagse’ in Middag-Humsterland

NOORD-GRONINGEN - De Avond4daagse in Middag-Humsterland startte maandag 28 mei met een tropische avond in Garnwerd. Door weersomstandigheden werd de vierde avond van de week afgelast. Desondanks was het een zeer geslaagd evenement.

Ruim 300 enthousiaste wandelaars legden 5 of 10 km af over paden, door boerenland en passeerden een boerenerf waar net de koeien gemolken werden en verse melk geproefd kon worden. Dit jaarlijkse evenement dat iedere etappe een andere startlocatie kent – Garnwerd, Oldehove, Kommerzijl, Ezinge – brengt niet alleen veel schoolkinderen in beweging, maar ook een groot aantal volwassen liepen drie afwisselende en avontuurlijke tochten.

De organisatie stelt een alternatieve Avond4Daagse samen. Door routes te maken buiten de reguliere wegen verrast dit mooie landschap zelfs haar bewoners. De routes lopen dan ook niet alleen over verharde wegen maar tevens over boerenerven, dijken, soms door het hoge gras, en dit jaar zelfs dwars door een gemaal!

Na de warme start van het evenement volgden twee avonden in Oldehove en Kommerzijl waarbij de wandelaars precies tussen de onweersbuien door konden lopen. De regenbuien die vielen werden met open armen ontvangen, heerlijke verkoeling. Op donderdag werd de organisatie echter geadviseerd om de slotavond af te gelasten. Deze editie gaat daarmee te boek als de eerste Avond3daagse in Middag-Humsterland. De medailles werden toch uitgedeeld in het dorpshuis van Ezinge. De wandeltocht in Ezinge houden de wandelaars tegoed voor volgend jaar...