Schilderworkshop ‘De snor van Frida Kahlo’

WINSUM - Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen op zaterdag 9 juni in Winsum meedoen aan een bijzondere schilderworkshop: De snor van Frida Kahlo.

De workshop wordt gegeven door beeldend kunstenaars Tabitha Brouwer en Geert Bartelink in het atelier van Marleen Bakker en Renate Martini in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum.

Wist je dat vrouwen ook een snor kunnen hebben? Frida Kahlo was een bijzondere vrouw en kunstenaar mét snor en ze was er nog trots op ook. Ze vond dat die snor helemaal bij haar hoorde, ‘want’, zo zei ze ‘hieraan kunnen mensen zien dat ik een echte Spaanse vrouw ben.’

‘'In deze workshop maken de kinderen een bijzondere "selfie", die iets vertelt over wie ze zijn en waar ze van houden. Ze gaan experimenteren met verschillende teken-, schilder- en collagetechnieken en daarin worden de kinderen begeleid. De bedoeling is dat er een reeks van workshops voor kinderen gegeven gaan worden in het atelier in de Blauwe Schuit', zo laten de kunstenaars weten.

De workshop kost € 12,50 per persoon (inclusief materialen). Heb je zin om mee te doen? Geef je dan op door een mailtje te sturen naar geertbartelink@hotmail.com of door te bellen naar 06-43817541.