Concert van orgel en trompet in kerk Garnwerd

GARNWERD - In de serie wekelijkse orgelconcerten in het kerkje van Garnwerd zal Kor van Dijk op zaterdag 16 juni spelen. Net als vorig jaar is het de bedoeling dat hij dit concert samen geeft met trompettist Klaas Dijkstra.

Klaas Dijkstra en Kor van Dijk spelen al een aantal jaren samen. Daardoor hebben ze zeer gevarieerde werken op het programma voor orgel/piano en trompet staan van klassiek tot hedendaags, modern. Ze hebben dit jaar al een aantal keren tezamen opgetreden bij diverse gelegenheden. Er zullen werken met orgel en trompet worden gespeeld, tevens gaan zij werken spelen met piano en trompet.

Er zullen composities aan bod van o.a. Jacob de Haan, Herman Drost, Hans Leo Hassler, Georg Phillip Telemann, Wolfgang Amadeus Mozart, Johan Sebastian Bach en Corneille. Ook zal er werk van uit de hedendaagse muziek worden gespeeld. Naast de trompet met tezamen het orgel zal ook het orgel en de piano solo te horen zijn.

Het concert vindt plaats in het kader van de wekelijkse orgelbespelingen in mei, juni en juli. Elke zaterdag van 16.00 uur tot 17.00 uur wordt er in deze maanden een bespeling verzorgd. De toegang is gratis. Belangstellenden kunnen dus vrij in- en uitlopen, want het doel is om het orgel als veelzijdig muziekinstrument meer onder de muzikale aandacht te brengen. Het van Dam orgel uit 1809 is één van de vele historische orgels in de oude kerken van Groningen, die het waard is om meer muzikale aandacht te krijgen.