Fling in Zuurdiekster kerk

ZUURDIJK - Het muzikale duo Fling treedt op zondagmiddag 17 juni op in de Zuurdiekster kerk.

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak.

De laatste acht jaar heeft Fling met vier verschillende muziekprogramma’s getourd langs de theaters van Nederland. Van van boven naar beneden, van Delfzijl tot Heerlen en met zeer veel succes. En dan nu op Zuurdiek.

Na jaren van theaterzalen komt Fling nu met een nieuw intiem programma. Op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als ijzersterk duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie, wonend in Ezinge, wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit, is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann pipes bespeeld hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.

Dit alles resulteert in een buitengewone, aanstekelijke en magische middag of avond van sterke verhalen gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.Voor de kinderen van Zuurdijk zal er na de pauze een aangepast programma mèt verrassing zijn.

Toegang € 10, met consumptie, kinderen gratis.