Streekmarkt Verhildersum met muziek en brocante

LEENS - Streekmarkt Verhilkdersum is misschien wel de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten. De eerst volgende keer, op zaterdag 16 juni, ook met live muziek en brocante.

De zomer is gearriveerd, lekker genieten van de zon én van lekkere gerechten. De laatste asperges worden geoogst en de aardbeien zijn volop verkrijgbaar. Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten. Deze juni-markt wordt aangevuld met brocante-kraampjes. Bovendien is er ’s middags live muziek van de band Vrij Jazzy. Een extra reden om de markt te bezoeken en uitgebreid te proeven en rond te neuzen.

Ontmoet oude bekenden en proef de producten van de standhouders. De Streekmarkt is op zaterdag 16 juni, van 10.00 tot 16.00 uur bij de museumboerderij Verhildersum.

De ambachtelijke heerlijkheden op de Streekmarkt van Verhildersum inspireren menigeen tot allerlei fantasievolle gerechten. De producten komen voornamelijk uit de eigen streek. Gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. Ambachtelijk biologisch brood, heerlijke worst en vlees, vers gebakken en gerookte vis, heerlijke Hollandse Nieuwe, geitenkaas en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, groenten, fruit en bloemen, cider, honing, mosterd, jams, chutneys en kruiden, koolzaadolie en nog veel meer.

De gedreven standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden. Bovendien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen- kortom: kom beleven! De brocantekraampjes worden o.a. gevuld met boeken door Bij tij en ontij en Bladzij 20. Auvergne, De Morel, Woddema, De Evenaar, Prut en Prul, Tineke Moerman, Schatkoamer Ollerom en Polyglass Art vullen de andere brocantekraampjes.

En bent u toch op Verhildersum… neem dan ook een kijkje bij de expositie Aan tafel bij… de borgbewoners, het boerengezin en het arbeidersgezin in de museumboerderij. Bekijk de film over de vleermuizen in de boerderij. En bewonder de prachtige schilderijen van de Ploegschilders in het Koetshuis, Kleurendrift het land van De Ploeg. Landgoed Verhildersum bruist van de activiteiten en is meer dan een bezoekje waard.

Gratis toegang tot de markt en gratis parkeren. De exposities zijn niet gratis toegankelijk.