Led-verlichtingTennisclub Ten Boer

TEN BOER - De banen van de TennisClub Ten Boer (TCBT) zijn vorige week van led-verlichting voorzien.

De jeugdleden Jasper Bolhuis en Léon Breider mochten vrijdag rond 22.00 uur de knoppen indrukken. De twee Ten Boerster wethouders Annie Postma en Peter Heidema mochten als eerste een bal slaan op de verlichte banen. Ze waren tevreden over de lichtkwaliteit.

De TCTB heeft 4 banen die verlicht worden door 8 lichtmasten met led-armaturen. De TCTB was in staat deze investering te doen doordat de gemeente Ten Boer en de NAM subsidies verschaften. De gemeente Ten Boer doet dit in het kader van haar duurzaamheidsbeleid. De TCTB is de eerste sportvereniging in de gemeente die gebruik heeft gemaakt van de subsidieregeling.

De voordelen van led-verlichting zijn goede lichtkwaliteit en structurele energiebesparing. Er is weinig onderhoud nodig en de buurt heeft nagenoeg geen overlast doordat de lichtverstrooiing gering is. De aanschaf van led-verlichting past in het beleid van de TCTB: verduurzamen waar mogelijk. Twee jaar geleden werden 28 zonnepanelen geplaatst, die per jaar ruim 6000 kWh produceren.