Dag van het Wad

LAUWERSOOG Waddenzee Werelderfgoed viert haar negenjarig bestaan zaterdag 30 juni en zondag 1 juli met de Dag van het Wad.

Tijdens dit weekend worden er tal van activiteiten georganiseerd langs de gehele Waddenkust van Den Helder tot en met Duitsland. In Groningen zijn Lauweroog en Noordpolderzijl de ‘hoofdpodia’ van het feest. Ook in Delfzijl zijn activiteiten. Het doel van de Dag van het Wad is, om mensen kennis te laten maken met de uitzonderlijke natuur van het Waddengebied. En vooral, hóe deze te beleven.

Op zaterdag 30 juni in er in de haven van Lauwersoog van alles te doen voor jong en oud, zoals traditioneel vissen met vissersechtpaar Rodenburg van ’t Ailand, een vaartocht maken met het authentieke reddingschip De Gebroeders Luden, steigervissen op krabben met de Natuurschool, op zeehondenexpeditie met Beleef Lauwersoog, virtueel zwemmen met zeehonden via VR presentatie door het Zeehondencentrum, meedoen met een yogales aan het Wad en vogels spotten op het Wad met Staatsbosbeheer. In Het Informatie Paviljoen is een hoek ingericht met informatie over het nieuw te bouwen Waddenzee Werelderfgoed Centrum op Lauwersoog.

Rondom het nieuwe Muzee Aquarium in Delfzijl is er op zaterdag 30 juni ‘Wad fot Kids’ met diverse wadden-gerelateerde activiteiten en er is een Waddenmarkt.

Noordpolderzijl pakt op zondag 1 juli uit met een doorlopend programma dat de avond ervoor reeds start met het ‘slapen aan de dijk’ op veldbedden en in bivakslaapzakken. Een unieke manier om de duisternis en stilte van het Wad te leren kennen. Na zonsopkomst kan er ontbeten worden aan lange tafels bovenop de Waddendijk. Er zijn (gratis) wadloop- en kweldertochten, een bustour langs de Waddendijk in een authentieke VW T2 Oldie, workshops fotografie en een fair met muziek, theater, proeverijen, workshop en een expositie.