Speuren naar sporen op Verhildersum

LEENS - Landgoed Verhildersum Leens organiseert op 14 en 15 juli een kinderweekend. Tijdens deze dagen kunnen kinderen en hun (groot-)ouders naar hartenlust struinen over het Landgoed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschiedenis.

Samen speuren naar sporen in de natuur en uit het verleden. En zo spelenderwijs het Groninger platteland ontdekken. Met een Struunkaart en een struuntas ga je op stap om de natuur op het Landgoed te verkennen. Met een tablet kun je samen met Cam en Vinnie proberen het Verhildersum Mysterie op te lossen. Ontdek hoe vroeger thee werd gezet en gedronken.

En op zondagmiddag kun je in het theehuisje in de borgtuin cupcakes versieren bij de ‘theetantes’. Natuurlijk mag je ze daarna met een glaasje thee of ranja oppeuzelen als een echte jonker of jonkvrouwe. Over de vleermuizen kun je veel te weten komen, want er draait een film over onze vleermuizen in de museumboerderij. In de museumboerderij kun je ook verkleed als Ot en Sien een selfie maken. Wil je nog meer doen? Vraag dan een borgspeurtocht en ga de borg verkennen of ga met de fotospeurtocht ontdekken hoe veelzijdig het Landgoed is.

Speel de spelletjes uit opa en oma’s jeugd en beleef hoe de familie in de borg woonde, wat de boer allemaal deed en hoe het arbeidersgezin leefde in de 19e eeuw. Ontdek de verschillen tussen de eettafels van de borgbewoners, het arbeidersgezin en het boerengezin.

Tijden: op 14 en 15 juli, 10.30-17.00 uur

Adres: Landgoed Verhildersum Leens, Wierde 40, 9965 TB Leens.

Info: www.verhildersum.nl