Raad en college BMWE op excursie Lauwersmeer

LAUWERSOOG - De raads- en collegeleden van de BMWE-gemeenten (Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond) hebben vrijdag onder prachtige weersomstandigheden een excursie gehad in het Lauwersmeergebied.

De deelnemers konden kiezen uit een wandeling met een boswachter, mountainbiken en een jeep safari. Daarna werd er gevaren op het Lauwersmeer en de Waddenzee.

Wethouder Anne Marie Smits en de directeur van het zeehondencentrum / Wereld erfgoedcentrum, Niek Kuizenga, informeerden de aanwezigen over de ontwikkelingen in het gebied. Zo kon vanaf de boot bekeken worden waar het Werelderfgoedcentrum gebouwd gaat worden. Met een snelle rescueboot kon een tochtje gemaakt worden over de Waddenzee.

Met deze excursie is er bijna een eind gekomen aan de excursies in BMWE-verband. In september zal er nog een deel van de raads- en collegeleden deelnemen aan de Tocht om de Noord.

Eerder werden al verschillende locaties bezocht binnen de vier gemeenten en is ook de gemeente Hollands Kroon bezocht. De excursies hebben geleid tot een onderlinge kennismaking, het gebied van de nieuwe gemeente is verkend en er is inspiratie opgedaan voor de vormgeving van de nieuwe gemeente. Vanaf 1 januari 2019 zullen de vier gemeenten opgaan in de gemeente Het Hogeland.