Zomerschrijfmiddagen in Wongema

HORNHUIZEN - In Wongema in Hornhuizen, ‘een werkplek voor denkers, makers en praters’ , organiseert Robertine Romeny in augustus zomerschijfmiddagen voor iedereen die over zijn of haar eigen leven wil schijven, maar niet weet hoe.

Specifiek gaat het om een cursus autobioografisch schrijven die plaatsvindt op elke donderdagmiddag in augustus. Tijdens deze cursus diepen de deelnemers voorvallen uit hun leven op en beschrijven die vanuit verschillende perspectieven.

Schrijftalent is niet nodig en het gaat er niet om ‘mooi’ te schrijven. Door de korte opdrachten en aanwijzingen die Romeny geeft, zullen de cursisten merken dat hun verhalen zichzelf schrijven en dat ze ontdekkingen doen.

Volgens Romeny is het samen schrijven in een groepje een vrolijk gebeuren. Het sfeervolle Wongema, kunstwerkplek en dorpscafé aan de einder van de wereld, draagt daar alleen maar aan bij. Kortom: kom op verhaal in je eigen leven tijdens de zomerschrijfmiddagen in Wongema.

Eerdere deelnemers noemen het schrijven een ‘magische ervaring’ en ‘autobiografisch schatgraven’. Eén deelnemer liet weten: ‘Ik dacht altijd dat ik niet kon schrijven, maar nu vloeiden de zinnen uit mijn pen’ en ‘Ik kwam weer thuis in mijn eigen leven’.

Er kunnen tussen de 6 en de 10 mensen aan de cursus meedoen. De deelnemers betalen naar draagkracht tussen 75 en 100 euro.

Docent Robertine Romeny is levensloopbegeleider. Zij volgde de opleiding tot biografiewerker aan het Instituut voor Biografiek in Driebergen. Informatie en aanmelding bij Robertine Romeny: 06 - 27 23 23 57 of www.robertineromeny.nl