Inwoners realiseren outdoor sportpark De Dikke Tien in Feerwerd

FEERWERD - Inwoners van de dorpen Ezinge, Feerwerd, Aduarderzijl en Garnwerd hebben gezamenlijk gezorgd voor de realisatie van een sportpark in hun buurt: De Dikke Tien. De bewoners kunnen na de opening op zaterdag 21 juli gratis sporten in hun eigen buurt.

Zo kunnen buurtbewoners gratis sporten en elkaar stimuleren, elkaar ontmoeten en is vitaliteit binnen handbereik. Onder de naam, “Dikke Tien” is er een looproute van een dikke tien kilometer, kan je een dikke tien kilo wegwerken en dat doe je o.a. op een dikke tien outdoor fitness-toestellen.

De realisatie kwam tot stand na intensieve gesprekken met gemeenten, sportverenigingen, ondernemers, en buurtbewoners. Daarbij ging het niet alleen om financiering, maar ook om draagvlak. Dat draagvlak bleek groot onder bevolking. Hierdoor kunnen ook vrijwilligers gratis opgeleid worden tot Outdoor Fitness assistenten. Dit zal gebeuren door De Leefstijl Academie. Deze assistenten zijn na een opleiding in staat om zelf wekelijkse sportmomenten te begeleiden. Maar ook als individuele sporter ben je van harte welkom.

Tot nu toe hebben zich 15 vrijwilligers aangemeld. In het park staan kwalitatief hoogwaardige toestellen voor jong en oud van Norwell Outdoor fitness. Door bijdragen van de Rabobank, de gemeente Winsum, de NAM en de provincie Groningen, KoePon, de Leefstijl academie en vv Ezinge is het allemaal te bekostigen. Het park is gerealiseerd op het voetbalveld in Feerwerd en is voor iedereen gratis toegankelijk.

De opening op zaterdagmiddag 21 juli op het sportveld in Feerwerd, staat geheel in het teken van beweging. Het openingsevenement start om 14.00 uur. Gedurende de middag kun je het park ontdekken door zelf oefeningen te doen, zijn er andere actieve workshops en zijn er hapjes en drankjes.

Het park zal om 15.00 uur geopend worden door lokale sportheld Chris Huizinga. Chris is opgegroeid in Garnwerd en is wereldkampioen allround schaatsen bij de junioren, en schaatst nu bij Team LottoNL- Jumbo senioren.

De opening is voor iedereen toegankelijk. En voor de allerkleinsten is ook er een springkussen. Meer informatie vindt u op www.dedikketien.nl.