Het Hogeland College in Warffum viert 150-jarig bestaan

WARFFUM - In 1868 werd de Rijks HBS in Warffum opgericht, de eerste plattelands HBS in Nederland. Het 150-jarig jubileum wordt onder andere gevierd met een grote reünie op 6 oktober.

Eind jaren zestig trad de Mammoetwet in werking en werd de school een Rijksscholengemeenschap voor HAVO en Atheneum. Pas later kreeg de school de huidige naam Het Hogeland College.

De reüniecommissie zoekt nog oud-leerlingen van de HBS, HAVO en Atheneum in Warffum.

Het is natuurlijk ook feest voor de huidige leerlingen en medewerkers. Op de vestigingen in Warffum, Uithuizen en Wehe-den Hoorn worden in het lustrumjaar allerlei activiteiten georganiseerd.

Voor de vestiging Warffum is een commissie druk doende om een reünie te organiseren voor iedereen die ooit leerling of personeelslid was op de RHBS, HAVO of Atheneum. Ook huidige personeelsleden zullen op de reünie aanwezig zijn, immers sommigen van hen geven al jaren les en kennen vele oud-leerlingen. Het wordt een feestelijke dag van ontmoeten, herkennen en herinneringen ophalen.

Op het programma staan onder andere de ontvangst en ontmoeting met klasgenoten, gastlessen van (oud)- docenten, korte lezingen van oud-leerlingen, rondleidingen door de nieuwe school, een wandeling door Warffum, een expositie over de school in Museum het Hoogeland. Gedurende de hele dag wordt er op allerlei plekken muziek gemaakt, grotendeels door oud-leerlingen.

Bij de borrel en het diner en ’s avonds zijn er swingende jazz en vrolijke pianoklanken in de aula, waarbij onder het genot van een hapje en drankje verder bijgekletst kan worden.

De turnhal is als vanouds omgetoverd voor een ouderwetse ADVENDO. Twee Dj’s afgewisseld met een band, zorgen voor hits van toen tot nu, waarop weer ouderwets gedanst kan worden.

Ben je oud-leerling of oud-personeelslid, geef je dan op voor de reünie via: www.hhc150.nl.