Eenrum viert 150e kermis

EENRUM - Het derde weekend van augustus staat al sinds jaar en dag bekend als ‘het weekend van de Eenrumer Kermis’. Niet geheel onterecht, want al 150 jaar lang vindt de kermis in dit weekend plaats. Dat moet gevierd worden, en dus trekken de betrokken commissies alles uit de kast. Ook dit jaar is het uitgebreide programma weer een bijzondere, mede door de samenwerking van alle verschillende partijen.

De 150 e Eenrumer kermis wordt vrijdagmiddag 17 augustus om 14.00 uur geopend door burgemeester Koos Wiersma. Het terrein staat weer vol leuke attracties, spellen en activiteiten.

Naast alle vermaak- en spelzaken is het programma rondom de kermis erg uitgebreid. Zo is er ter ere van het 150-jarig bestaan van de kermis elke dag live muziek. Vrijdag begint feestbeest en zanger Lytse Hille op het kermisterrein en is het podium aan de Hereweg zaterdag gereserveerd voor de Shanty-pop formatie Ancora. Zondag gaat het feestgedruis door met dweilorkest The Entertainer uit Roden, die van 15.00 tot 17.00 uur speelt op het kermisterrein. De kids worden niet vergeten in het programma: speciaal voor hen is er zaterdagmiddag kinderdisco op het podium. Zondagochtend is er zoals altijd Matinee in de Raadhuisstraat, dit jaar met zanger Kevin Paré.

Nieuw op deze 150 e kermis is de Oude Ambachtenmarkt op zaterdagmiddag (12.00 tot 17.00 uur) in de Raadshuisstraat. Ambachten zoals koffiebranden, houtbewerken, manden vlechten en koper slaan worden gedemonstreerd.

Er is een traditie terug van weggeweest: de harddraverijen van Stichting Drafsport Eenrum, die de woensdag vullen met spannende koersen. Op zaterdag en zondag kan men de gehele dag genieten van spectaculair motorgeweld op het sportpark.