Drie kunstenaars in Stol-Vennemahuis

BAFLO - In het Stol-Vennemahuis in Baflo is in de weekends van 25 en 26 augustus en 1 en 2 september een expositie te zien van drie kunstenaars.

Het gaat daarbij om schilderes Jenny Weegenaar- Possel, fotografe Stephanie Sopacua en keramiste Rika Dijkstra. Het gaat om een diversiteit in kunstuitingen. De expositie is gratis te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. De muzikale opening vindt plaats op zondag 26 augustus om 14.00 uur door muzikale bijdrages van fluitiste Alice van der Meer, zangeres Rika Dijkstra en pianist Wouter de Koning. Het openingswoord is van Stephanie Sopacua.

Voor Jenny Weegenaar-Possel gaat het een beetje om een thuiswedstrijd. Ze woont namelijk sinds 2006 in Baflo. Ze schildert naar waarneming en dan onderwerpen, die haar raken door schoonheid. Dat kunnen verschillende onderwerpen zijn: de zee, het Wad, schelpen, het Hoogeland, bloemen en ook haar geboortestad Groningen.

Fotografe Stephanie Sopacua spitst zich nooit bewust toe op een thema, maar de duidelijke aanwezigheid in haar beelden is toch de natuur. Daarbij gaat het niet alleen om de natuur als Flora en Fauna, maar ook om de natuur in de mens zelf, van een berglandschap tot een menselijke geboorte. De beelden van Stephanie Sopacua komen in groot formaat.

Rika Dijkstra, die werd geboren in Zoutkamp aan de Waddenzee, belandde ooit op weg naar het toneel in de muziek. Na een jarenlange carrière in Zweden, Denemarken en later ook in Nederland, werd ze getriggerd door de klei, waar ze zelf vandaan kwam. Daarbij ging het om klei in al zijn hoedanigheden: de ruige klei, de stugge en soepele klei,waar de fantasie op los gelaten kon worden zonder restricties, waarbij ook nog alles mocht en alles kon, maar dan wel totdat de klei anders besliste.