Kinderdichter Ten Boer actief voor de Week van de Alfabetisering

TEN BOER - Tijdens de Week van de Alfabetisering van 3 t/m 9 september is er extra aandacht voor geletterdheid. In Ten Boer droeg de kinderdichter Fienne Klerken ook haar steentje bij.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Verschillende organisaties uit het Noorden bundelen hun krachten om aandacht te vragen voor geletterdheid.

Het Taalhuis Ten Boer had tijdens de provinciale letteractie in deze week de letter T toebedeeld gekregen. De letters van alle Taalhuizen vormen samen: Groninger Taalhelden! Bezoekers van de bibliotheek werden uitgenodigd om op de ene kant van deze letter zoveel mogelijk woorden die beginnen met de T te schrijven. Deze stond uiteindelijk dan ook helemaal vol.

De kinderdichter van Ten Boer, Fienne Klerken, heeft voor deze actie een prachtig lettergedicht gemaakt. In de vorm van een “treingedicht” heeft ze deze op andere kant van de T geschreven. Iedereen is van harte welkom om het gedicht de komende tijd te komen lezen in de bibliotheek van Ten Boer.