Tour van Roon Staal start in Garmerwolde

GARMERWOLDE - Zanger en componist Roon Staal toert in oktober met een nieuw programma langs zeventien locaties door Nederland. Tijdens de deze Tour zal ook een nieuw album gepresenteerd worden. Hij start zijn tour in de Dorpskerk te Garmerwolde op zaterdag 29 september.

Staal, die onlangs fraai gerecenseerd werd door Jacques d'Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O'Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken die zijn inmiddels vele CD- releases weten te vinden.

Staal geeft ook optredens in het verre Oosten van Rusland (Vladivostok) en Japan. In november reist hij opnieuw af naar Azië voor een nieuw concert in dat laatst genoemde land.

Afwisselend repertoire

Staal brengt op zijn concerten zijn eigen werken zoals Promise, Als Je Mij Zoekt en Weet Waarom Je Leeft die diepgang geven aan het concert en onthullen waarom hij aan de Universiteit van Amsterdam de bachelor studie Wijsbegeerte heeft gevolgd.

Daarnaast bestaat zijn brede repertoire onder meer uit klassieke stukken (Pie Jesu, Parelvissers, Panis Angelicus) afgewisseld met bekende songs van o.a. The Beatles, Paul Simon, John Denver of Boudewijn de Groot. Staal schuwt uitersten niet: zo wordt zelfs Ozzy Osbourne uit de kast gehaald met Dreamer - dat hij ooit in Hollywood opnam met producer Jim Ervin. Of een crooner-song zoals Moon River of Blue Moon.

Meer informatie op www.roonstaal.com/concerten. Kaarten zijn daar online te reserveren, of via tel. 06-30 02 59 92, en kosten € 15,00 per stuk.

Aanvangstijd in de Dorpskerk te Garmerwolde is 20.00 uur. De locatie is een half uur voor aanvang van het concert geopend.